Citrontærte med marcipan
Opskriften er beregnet til 4 portioner, tilberedningstid 120 min.
Ingredienser:
Kagen
- 100 g. blødt smør med salt
 - 100 g. økologisk rørsukker
 - 12 g. vaniljesukker
 - 50 g. revet marcipan
 - 0,5 dl. citronsaft
 - 15 g. citronskal af øko citron
 - 2 stk. æg
 - 4 g. bagepulver
 - 100 g. hvedemel
 - 0,5 dl. sødmælk
 
Creme til toppen af kagen
- 1,25 dl. piskefløde
 - 100 g. smøreost
 - 5 g. vaniljesukker
 - 2 spsk. flormelis
 
Fremgangsmåde:
- Pisk sukker og smør sammen til sukkeret er opløst
 - Tilsæt vaniljesukker, marcipan, citronsaft og skal i
 - Vend æggene i, sigt mel og bagepulver og kom til sidst mælken i
 - Kom bagepapir i en rund form på ca. 15 cm. i omkreds
 - Fordel kagedejen i jævnt i formen og bag den i en forvarmet ovn på 150 grader alm. ovn i ca. 35 minutter.
 - Stik i kagen med en kødnål for at sikre der ikke sidder dej på, når nålen er fri for dej, er kagen færdig
 
Creme til toppen af kagen
- Pisk fløde og smøreost sammen og vend vaniljesukker og flormelis i
 - Pisk yderligere til cremen laver små toppe i skålen
 - Kom cremen i en sprøjtepose, eventuelt med en lille stor tyl og sprøjt den på den afkølede kage, en frysepose med et lille hul i det ene hjørne, kan bruges hvis ikke du har en sprøjtepose
 - Riv lidt citronskal hen over kagen