Citrontærte med marcipan

Opskriften er beregnet til 4 portioner, tilberedningstid 120 min.

Ingredienser:

Kagen

  • 100 g. blødt smør med salt
  • 100 g. økologisk rørsukker
  • 12 g. vaniljesukker
  • 50 g. revet marcipan
  • 0,5 dl. citronsaft
  • 15 g. citronskal af øko citron
  • 2 stk. æg
  • 4 g. bagepulver
  • 100 g. hvedemel
  • 0,5 dl. sødmælk

 

Creme til toppen af kagen

  • 1,25 dl. piskefløde
  • 100 g. smøreost
  • 5 g. vaniljesukker
  • 2 spsk. flormelis

 

Fremgangsmåde:

  1. Pisk sukker og smør sammen til sukkeret er opløst
  2. Tilsæt vaniljesukker, marcipan, citronsaft og skal i
  3. Vend æggene i, sigt mel og bagepulver og kom til sidst mælken i
  4. Kom bagepapir i en rund form på ca. 15 cm. i omkreds
  5. Fordel kagedejen i jævnt i formen og bag den i en forvarmet ovn på 150 grader alm. ovn i ca. 35 minutter.
  6. Stik i kagen med en kødnål for at sikre der ikke sidder dej på, når nålen er fri for dej, er kagen færdig

 

Creme til toppen af kagen

  1. Pisk fløde og smøreost sammen og vend vaniljesukker og flormelis i
  2. Pisk yderligere til cremen laver små toppe i skålen
  3. Kom cremen i en sprøjtepose, eventuelt med en lille stor tyl og sprøjt den på den afkølede kage, en frysepose med et lille hul i det ene hjørne, kan bruges hvis ikke du har en sprøjtepose
  4. Riv lidt citronskal hen over kagen