Citrontærte med marcipan
Opskriften er beregnet til 4 portioner, tilberedningstid 120 min.
Ingredienser:
Kagen
- 100 g. blødt smør med salt
- 100 g. økologisk rørsukker
- 12 g. vaniljesukker
- 50 g. revet marcipan
- 0,5 dl. citronsaft
- 15 g. citronskal af øko citron
- 2 stk. æg
- 4 g. bagepulver
- 100 g. hvedemel
- 0,5 dl. sødmælk
Creme til toppen af kagen
- 1,25 dl. piskefløde
- 100 g. smøreost
- 5 g. vaniljesukker
- 2 spsk. flormelis
Fremgangsmåde:
- Pisk sukker og smør sammen til sukkeret er opløst
- Tilsæt vaniljesukker, marcipan, citronsaft og skal i
- Vend æggene i, sigt mel og bagepulver og kom til sidst mælken i
- Kom bagepapir i en rund form på ca. 15 cm. i omkreds
- Fordel kagedejen i jævnt i formen og bag den i en forvarmet ovn på 150 grader alm. ovn i ca. 35 minutter.
- Stik i kagen med en kødnål for at sikre der ikke sidder dej på, når nålen er fri for dej, er kagen færdig
Creme til toppen af kagen
- Pisk fløde og smøreost sammen og vend vaniljesukker og flormelis i
- Pisk yderligere til cremen laver små toppe i skålen
- Kom cremen i en sprøjtepose, eventuelt med en lille stor tyl og sprøjt den på den afkølede kage, en frysepose med et lille hul i det ene hjørne, kan bruges hvis ikke du har en sprøjtepose
- Riv lidt citronskal hen over kagen