Blommecobbler

Kagefad med bagt cobbler

Opskriften er beregnet til 6 portioner, tilberedningstid 40 min.

Ingredienser:

500 g Blommer

250 g Sukker

3 spsk  Hvedemel

1 stk Vaniljestang

 

170 g Hvedemel

30 g Mandelmel

2 tsk Bagepulver

100 g Smør

3 spsk Sukker

1 dl Fløde

 

Fremgangsmåde:

1. Skyl og halver blommerne og udsten dem
2. Del vaniljestangen på langs, og skrab vaniljekornene ud
3. Bland sukker og vaniljekorn
4. Vend blommer, vaniljesukker og mel sammen i en skål
5. Kom blommerne i et smurt tærtefad

6. Tænd ovnen på 200 grader varmluft
7. Rør de tørre ingredienser i en skål
8. Skær smørret ud i mindre stykker, og bland det i de tørre ingredienser
9. Rør det sammen, til det ligner små brødkrummer
10. Tilsæt fløden, så dejen samler sig
11. Pres dejen, så den bliver flad og rund, til den passer til tærteformen
12. Kom den oven på blommerne, og pres lidt ned i siderne
13. Bag kagen i cirka 35 minutter, til den er gylden