Julesmåkager

Opskriften er beregnet til 8 portioner, tilberedningstid 120 min.

Ingredienser:

500 gr. Hvedemel
185 gr. Flormelis
375 gr. Koldt smør, skåret i tern
2 stk. Æggeblommer
4 tsk. Vaniljesukker

Fremgangsmåde:

1. Grunddej til julesmåkager:
2. Ælt alle ingredienser hurtigt sammen
3. Det er vigtigt ikke at ælte dejen for længe eller for meget, da smørret så kan skille ud
4. Pak dejen ind i film eller bagepapir, og stil den på køl i 1 time
5. Rul dejen ud
6. Udstik enten dejen, eller rul den som pølser, og skær den med en skarp kniv
7. Lav din egen variation ved at blande nødder, chokolade, nougat eller appelsinskal i dejen
8. Eller eksperimenter, og tilsæt dit yndlingsjulekrydderi til dejen
10. Bag småkagerne i en forvarmet ovn ved 175C i ca. 12-15 minutter