Nemme sommerhusboller

Opskriften er beregnet til 8 portioner, tilberedningstid 30 min.

Ingredienser:

600 g Hvedemel, gerne tipo 00
700 g Vand
20 g Salt
25 g Gær

Fremgangsmåde:

1. Start dejen op om aftenen, inden du går i seng
2. Kom alle ingredienserne i en skål, og rør rundt med din hånd i cirka et minut
3. Dæk dejen til med film, og lad den stå på køkkenbordet til morgenen efter
4. Om morgenen tændes ovnen på 240 graders varmluft
5. Kom dejen ud på enten mel eller kerner, og del dejen op i den ønskede størrelse boller
6. Fordel bollerne på en bageplade med enten bagepapir, eller smør pladen med lidt olie
7. Sæt bollerne ind i den varme ovn
8. Hæld en halv dl koldt vand i bunden af ovnen, så der kommer lidt damp til at starte med
9. Bag bollerne i cirka 14 til 18 minutter
10. Når de har fået den ønskede farve, så bank på bunden af bollerne. Hvis de lyder hule, er de færdige