Pande pitabrød

Opskriften er beregnet til 5 portioner, tilberedningstid 90 min.

Ingredienser:

130 g Hjemmelavet kærnemælksyoghurt eller græsk yoghurt 10%

2,5 dl Varmt vand

25 g Gær

2 spsk Koldpresset rapsolie

550 g Mariagertoba fra Mejnerts  mølle

2 tsk Flagesalt

1 tsk Rørsukker

Lidt koldpresset rapsolie til beholder og stegning

 

Fremgangsmåde:

1. Kog vand og bland med yoghurten.
2. Når blandingen ikke er varmere end, at du kan stikke lillefingeren i uden af brænde dig, så tilsæt gær og de to spiseske koldpresset rapsolie.
3. Bland mel, salt og sukker.
4. Kom væden og 2/3 af melblandningen i en rørekedel med dejkrog.
5. Bland det hele sammen, og tilsæt resten af melblandingen.
6. Ælt dejen i ca. 15 minutter til der er dannet glutenstrenge. Dejen skal være lidt våd.
7. Sæt dejen til at hæve i en luftæt beholder, som smørres med lidt rapsolie, inden dejen kommes i.
8. Lad dejen hæve i cirka en time.
9. Når dejen er hævet til dobbeltstørrelse så dej dejen ud i 10 lige store klumper og stram dejen op ved at rulle dem runde under en hul hånd.
10. Rul "bollerne" ud til en diameter på cirke 10 cm på et meldrysset bord.
11. Lad de flade dejstykker hæve i cirke 10 minutter under et viskestykke.
12. Varm en stegepande godt op med lidt rapsolie, og kom dejen på.
13. De skal steges i cirka 30 sekunder på hver side. Hvis de ikke puffer op med det samme, så skru lidt op for varmen.
14. Når de er stegt, så kom dem på en rist under et klæde.
15. De er bedst, når de er nybagte, men ellers kan de fryses og lunes i ovnen efter behov.