Koldhævet Livø madbrød

Skiveskåret franskbrød på skærebræt

Ingredienser:

800 g Livø brødblanding (Hallandshvede, rød nøgenbyg, sigtet spelt)
800 g koldt vand
8 g gær
24 g salt

Fremgangsmåde:

  1. Alt undtagen salt røres sammen på maskine ved lav hastighed i et par minutter, indtil alt melet er fugtigt
  2. Lad dejen hvile i 30 min
  3. Rør igen ved lidt højere hastighed, indtil dejen begynder at slippe siderne på røreskålen
  4. Tilsæt salt, og rør det ind i dejen
  5. Konsistensen skal være som en meget tyk og kold grød og ”slasker” ikke mod røreskålens sider
  6. Hæld i en brødform, og glat ud
  7. Prop låg på, og sæt dejen i køleskabet i min. 8 timer, gerne mere.
  8. Dejen skal være hævet op i formen
  9. Tag ud af køleskabet før bagning, så dejen har stået i en time
  10. Bag ved 220 ° (uden låg) i ca. 35 – 40 min. til kernetemperaturen er 98 °C