Veganske marengs
Opskriften er beregnet til 4 portioner, tilberedningstid 120 min. (2 timer)
Ingredienser:
- 2 dl. Kikærtevand (svarer til vandet fra 1 dåse kogte kikærter)
- 240 g. sukker
- 1 tsk. Hvidvinseddike eller lagereddike
- 0,5 tsk. Frugtfarve, hvis man har lyst
Fremgangsmåde:
- Hæld kikærtevandet i en kold metal- eller porcelænsskål sammen med eddiken
- Piskes med elpisker på høj hastighed - sukkeret tilsættes lidt ad gangen
- Piskes til sukkeret ikke længere knaser
- Tænd ovnen på 100 °C almindelig ovn
- Gør en sprøjtepose klar med en stjernetyl i
- Dryp eventuelt lidt frugtfarve ned i sprøjteposen, så der laves 4 striber ned i posen
- Læg bagefolie eller bagepapir på en flad bageplade
- Fyld marengsmassen i sprøjteposen og sprøjt små "dutter" ud på bagepladen. Hvis du ikke har en sprøjtepose, kan du i stedet bruge en frysepose
- Sæt bagepladen i ovnen og bag dem i ca. 1,5 time
- Derefter slukkes ovnen - ovnlågen sættes på klem og lad marengsen stå i ovnen
- Lad marengsen stå i ovnen i ca. 30 minutter
- Herefter er de klar til at blive spist og er også egnet til at opbevare i en lufttæt beholder