Veganske marengs

Opskriften er beregnet til 4 portioner, tilberedningstid 120 min. (2 timer)

 

Ingredienser:

  • 2 dl. Kikærtevand (svarer til vandet fra 1 dåse kogte kikærter)
  • 240 g. sukker
  • 1 tsk. Hvidvinseddike eller lagereddike
  • 0,5 tsk. Frugtfarve, hvis man har lyst

 

Fremgangsmåde:

  1. Hæld kikærtevandet i en kold metal- eller porcelænsskål sammen med eddiken
  2. Piskes med elpisker på høj hastighed - sukkeret tilsættes lidt ad gangen
  3. Piskes til sukkeret ikke længere knaser
  4. Tænd ovnen på 100 °C almindelig ovn
  5. Gør en sprøjtepose klar med en stjernetyl i
  6. Dryp eventuelt lidt frugtfarve ned i sprøjteposen, så der laves 4 striber ned i posen
  7. Læg bagefolie eller bagepapir på en flad bageplade
  8. Fyld marengsmassen i sprøjteposen og sprøjt små "dutter" ud på bagepladen. Hvis du ikke har en sprøjtepose, kan du i stedet bruge en frysepose
  9. Sæt bagepladen i ovnen og bag dem i ca. 1,5 time
  10. Derefter slukkes ovnen - ovnlågen sættes på klem og lad marengsen stå i ovnen
  11. Lad marengsen stå i ovnen i ca. 30 minutter
  12. Herefter er de klar til at blive spist og er også egnet til at opbevare i en lufttæt beholder