Ginger parkin
Opskriften er beregnet til 1 bagplade
Ingredienser:
- 90 g. mel
- 70 g. brun farin
- 40 g. havregryn
- 4 g. stødt ingefær
- 45 g. smør m. salt (almindelige rigtig smør?)
- 70 g. lys sirup
- 25 g. mørk sirup
- 1,5 g. natron
- 10 g. hvidvinseddike
- 50 ml. mælk
Fremgangsmåde:
- Forvarm ovnen på 170° grader
- Bland mel, sukker, havregryn og ingefær godt sammen i en skål
- Smelt smørret i en gryde
- Tilsæt lys og mørk sirup og rør indtil siruppen er opløst i smørret
- Hæld sirup blandingen sammen med de tørre ingredienser, og tilsæt natron, drys eddike over toppen. Det vil bruse lidt men det er meningen
- Lun mælken i en samme gryde du anvendte til smør og sirup
- Bland den lune mælk med de resterende ingredienser og bland forsigtigt sammen indtil en flydende dej
- Hæld dejen i en smurt eller beklædt bageplade, str. 26 x 20 cm.
- Bages i midten i ca. en time
- Vend forsigtigt pladen efter 30 min. for at opnå en jævn varme
- Tag bagepladen ud og lad parkin afkøle i badepladen, inden den skæres ud