Pæretærte med marcipan

Modne pærer på gren i dansk pæreplantage under sommerhimlen

Denne lækre og smagsfulde pæretærte, er muligvis verdens bedste ... og mest syndige pæretærte med marcipan. Tag havens sidste pærer med i køkkenet og nyd en lækker og sød pæretærte.

Ingredienser:

Mørdej

  • 375 g. smør
  • 175 g. flormelis
  • 1 æg
  • 450 g. øko hvedemel

Pære

  • 4-8 stk. modne pærer, afhængig af størrelsen

Marcipanmasse

  • 175 g. god marcipan
  • 90 g. sukker
  • 1 dl piskefløde
  • 1 stk. æg

Fremgangsmåde:
    Mørdej

     1. Det hele blandes så det lige netop hænger sammen – må endelig ikke æltes for meget

     2. Stilles på køl i ca. ½ time, rulles derefter ud i ca 5 mm tykkelse

     3. Et smurt tærteform ”beklædes” med mærdejen, overskydende dej fjernes og kan med fordel gemmes på frost

Pærer

     4. Pærerne skrælles, kernehuset fjernes og pærerne skæres i grove tern, der til sidst ligges ovenpå mørdejen

Marcipanmasse

     5. Marcipan og sukker blandes godt sammen

     6. Ægget tilsættes og blandes i

     7. Fløden vendes i til sidst

     8. Massen fordeles over pærerne – den flyder selv ud ved bagning

     9. Tærten bages i en forvarmet ovn ved 190 grader i ca. 20-25 minutter

     10. Serveres lun evt. med creme fraiche rørt med lidt friskrevet økologisk citronskal