Biscotti med citron og kardemomme

Opskriften er beregnet til 30 stk. tilberedningstid 60 min.

Ingredienser:

90 g Hasselnødder
140 g Hvedemel
120 g Sukker
1 tsk Bagepulver
0,5 tsk Vaniljesukker
1 knivspids Salt
1 stk Økologisk citron, skal og saft
0,5 tsk Kardemomme
2 stk Æg

 

Fremgangsmåde:

1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft
2. Rist nødderne på en tør pande ved middelvarme, til de er gyldne
3. Bland mel, sukker, vanilje, bagepulver, salt, kardemomme og de ristede nødder sammen
4. Kom derefter citronsaft og -skal og halvdelen af de sammenpiskede æg i, og saml dejen ved at ælte det sammen
5. Tilsæt resten af æggemassen, og ælt til det hele er en samlet dej, der kan formes. Tilsæt eventuelt mere mel, hvis dejen er for våd
6. Form dejen i to aflange stænger på en bageplade med bagepapir, og bag dem i cirka 20 minutter
7. Tag pladen ud, og lad kagestængerne afkøle i 15 minutter
8. Skær stængerne på skrå i cirka 1 cm tykkelse, og læg dem tilbage på bagepladen
9. Bag kagerne i 10-12 minutter ved 175 grader, til de er sprøde og gyldne
10. Tag dem ud, og lad dem afkøle på en bagerist
11. Opbevar dem i lufttæt beholder, når de er helt afkølet - de kan holde sig i cirka 2 uger