Fokus på bælgfrugter

Fødevarestyrelsens officielle kostråd anbefaler, at vi alle spiser mindst 100 gram tilberedte bælgfrugter om dagen. Danskerne langt fra dette mål, for ifølge DTU Fødevareinstituttet bliver det kun til 2 gram bælgfrugter om dagen i gennemsnit pr. dansker. Mange ved ikke, hvordan de får de sunde bælgfrugter med i deres daglige måltider, og det vil Bælgfrugternes Dag forsøge at råde bod på.

Bælgfrugternes Dag er en FN-dag, som markeres hvert år den 10. februar som en verdensomspændende hyldest til bælgfrugter som en vigtig global madressource. Dagen er en god anledning til at formidle viden og inspiration, så flere får lyst til at spise bælgfrugter – både hjemme og når de spiser ude eller på arbejde.

I FOOD by Coors kantiner sætter vi på dagen fokus på bælgfrugter og også i Den Uendelige Kogebog, hvor vi i denne måned giver vores bud på forskellige gode opskrifter baseret på bælgfrugter.

Udvalget af bælgfrugter er stort, og de findes i mange forskellige farver, størrelser og smage: brune bønner, hvide bønner, sorte bønner og kidneybønner, røde og grønne linser eller kikærter eller gule flækærter. Bælgfrugter kan købes både spiseklare, tørrede og frosne. De er alsidige og kan indgå i mange forskellige retter og fælles for dem er, at de er supersunde og essentielle for klimavenlige spisevaner.

Vi håber, at du har lyst til at afprøve opskrifterne, så du kan lære de sunde bælgfrugter bedre at kende.