Krydret julegløgg
Opskriften er beregnet til 4 portioner, tilberedningstid 45 min.
Ingredienser:
Gløgg ekstrakt, ca. 7 dl.
2 dl. Portvin
2 dl. Mørk rom
200 gr. Muscovado sukker
1 stk. Vaniljestang, flækket på langs
10 stk. Nelliker
2 stk. Kanelstænger
10 stk. Kardemommefrø
5 stk. Sorte peberkorn
5 stk. Stjerneanis
50 gr. Frisk ingefær, skåret i tynde skiver
3 dl. Friskpresset appelsinjuice
1 stk. Økologisk appelsin, skåret i skiver
1 stk. Økologisk citron, skåret i skiver
Til den færdige glægg
1 fl. Rødvin
1 dl. Mørk rom
2 dl. Gløgg ekstrakt (se ovenstående opskrift)
1 stk. Økologisk appelsin - revet skal heraf
Rosiner og mandler efter smag
Fremgangsmåde:
Hjemmelavet gløgg ekstrakt:
1. Varm appelsinjuicen op krydderier, ingefær og citrusfrugter
2. Det skal simre i ca. 5 minutter
3. Tilsæt portvin og rom, og rør rundt
4. Hæld i en bøtte og lad det trække minimum et døgn
5. Sigt, og hæld i et skoldet glas - opbevar på køl
Færdig gløgg:
1. Varm rødvin, rom og gløggekstrakt op til ca. 80C
2. Smag evt. til med lidt sukker
3. Server varm med appelsinskal og evt. mandler og rosiner