Nordisk misosuppe

Nærbillede af en suppeskål med snittet grøntsager i

Opskriften er beregnet til 4 portioner, tilberedningstid 60 min.

Ingredienser:

1 liter Oksefond, klar og intens i smagen
20 gr. Kombu tang
80 gr. Mørk misopasta
100 gr. Tofu, skåret i små tern
1 spsk. Brun farin
2 tsk. Mørk sesamolie (ristet sesamolie)
0,5 stk Mild rød chili skåret i tynde strimler
2 stk. Forårsløg skåret i tynde strimler

Fremgangsmåde:

1. Misosuppe er nem at lave og dejlig at drikke på en kold januar dag
2. Det kræver ikke mere end en god oksefond og et par enkelte andre ingredienser
3. Kog oksefonden sammen med kombu, misopasta og brun farin
4. Lad det simre i ca. 20 minutter
5. Smag suppen til, og juster evt. med mere brun farin eller misopasta
6. Fordel tofu, chili og forårsløg i suppeskåle
7. Hæld den rygende varme suppe henover, og dryp til sidst med sesamolien