Syren sirup til saft
Opskriften er beregnet til 4 portioner, tilberedningstid 72-96 timer.
Ingredienser:
- 25 g Citronsyre
- 3 stk Økologiske citroner
- 1500 g Økologisk rørsukker
- 2 l Vand
- 40 bdt Lilla syrener
Fremgangsmåde:
Når det nu er sæson for syrener kan man lave en saft, som svarer til hyldeblomstsaft
Syrensaften er mere frugtig i smagen og er rigtig køn til sommerens lette velkomstdrinks
1. Klip blomsterne fra den grønne del (det grønne kan gøre saften bitter)
2. Ryst blomsterne fri for visne blade og små dyr
3. Kom citronsaft og citronskal sammen med blomsterne
4. Kog vand, sukker og citron op, så sukkeret er opløst
5. Kom det kogende sukkervand i sammen med blomsterne, citronsaft og skal
6. Lad skålen stå på køl i 4 til 5 dage og rør et par gange undervejs
7. Sigt siruppen og kom i patentglas eller frys ned
8. Siruppen kan fortyndes med vand, danskvand eller champagne