Lun kirsebærsaft

Så glasflasker med rød saft

Opskriften er beregnet til 4 portioner, tilberedningstid 45 min.

Ingredienser:

1 kg. kirsebær
6 dl. vand
700 gr. rørsukker
2 stk. kanelstænger
1 stk. vaniliestang
4 stk. grønne kardemommekapsler
6 stk. nelliker

Fremgangsmåde:

1. Vask kirsebær og læg dem i en gryde
2. Hæld vandet ved og kog det i ca. 5 minutter
3. Mos nu kirsebærrene let og lad det simre i yderligere 5 minutter
4. Sigt saften over i en anden gryde
5. Del vaniliestangen på langs, skrab kornene ud og bland dem med sukkeret
6. Kog saften op med vaniliesukkeret, kanel, kardemomme og nelliker
7. Lad det simre i 5-10 minutter og sigt det herefter
8. Kirsebærsaften kan nydes varm eller kold, fx i et glas med isterninger og frisk citron