Brombær-æblesaft
Opskriften er beregnet til 4 portioner, tilberedningstid 45 min.
Ingredienser:
400 g. Brombær
400 g. Æbler
6 dl. Vand
ca. 3 dl. Sukker
Fremgangsmåde:
1. Skyl brombærrene grundigt
2. Skær æblerne i kvarte, og fjern kernehuset
3. Kog brombær og æbler med vandet og halvdelen af sukkeret
4. Lad det simre, indtil æblerne let kan moses. Ca. 20 minutter
5. Sigt saften over i en anden gryde
6. Kog den op, og smag til med det resterende sukker afhængigt af, hvor sød du ønsker saften
7. Passer saften gennem et klæde og hæld den på flasker, der er skoldede med kogende vand
8. Opbevar saften på køl
9. Saften fortyndes 1:3 ved servering
10. Brug gerne frosne brombær som isterninger, når du serverer saften