Pumpkin spice latte

Oktober = flotte farverige og søde græskar, men hvorfor ikke nyde græskar i en spice latte? Lav en lun og spice latte til efterårets kolde eftermiddage

Opskriften er beregnet til 4 personer (krus)

Ingredienser:

  • 2 dl sukker
  • 2 dl vand
  • 0,5 dl græskarpuré
  • 3 stk. kanelstænger
  • 1 tsk. muskatnød (stødt)
  • 0,5 tsk. ingefær (stødt)
  • 0,5 tsk. nellike (stødt)
  • 4 shot espresso
  • 8 dl økologisk sødmælk

Fremgangsmåde:

     1. Bland vand og sukker i en gryde og varm op

     2. Tilføj græskarpuré, kanelstænger, ingefær, nelliker og muskatnød. Bland det hele godt sammen og lad det simre i 20 min.

     3. Si klumperne fra siruppen og hæld siruppen op i 4 store krus

     4. Tilføj et shot espresso i hver kop med sirup og rør godt. Brug evt. en mælkeskummer til at varme mælken op og skumme den. Ellers tilføj mælken i en gryde og varm langsomt op, imens du skummer den med et piskeris. Lad ikke mælken koge.

      5. Fordel mælken i de fire krus og drys med en smule kanel