Hyldebærsaft

Opskriften er beregnet til 2 liter, tilberedningstid 45 min.

Ingredienser:

1,5 kg Hyldebær inkl. stilke
300 g Æbler uden kærnehus
1 l Vand
500 g Sukker
0,5 stk Citron, saften heraf

 

Fremgangsmåde:

1. Skyl hyldebærrene, og fjern de groveste stilke
2. Kom bærrene i en gryde med æbler og vand
3. Kog op, og lad det simre i 20 minutter
4. Hæld fyldet gennem et dørslag over i en skål
5. Sigt saften igennem en si igen over i en ren gryde, og kasser fyldet
6. Tilsæt sukker og citronsaft til den rene saft, og giv et opkog, til sukkeret er opløst
7. Hæld saften på rene skoldede flasker, og luk den med det samme
8. Saften kan holde sig på køl i cirka 2 uger
9. Kan nydes kold eller lun. Blandingsforhold med vand er cirka 1:1