Syltede aubergine "karrysild"

Rugbrødsskive med karry og snittede løg

Opskriften er beregnet til 4 portioner, tilberedningstid 30 min.

Ingredienser:

Syltede aubergine

1 stk Aubergine
1 dl Eddike
1 dl Sukker
1 tsk Allehånde
1 tsk Sort peber

Vegansk karrycreme

5 spsk Kogevand fra kikærter
1 Spsk Eddike
1 tsk Dijon sennep
0,5 tsk Salt
1 tsk Karry
1 tsk Paprika
1 dl Smagsneutral olie

Fremgangsmåde:

Syltede aubergine

1. Skræl auberginerne, og halver dem på langs
2. Skær dem i halve skiver cirka 1 cm tykke
3. Lav en lage af eddike, sukker, allehånde og sort peber
4. Hæld lagen over aubergineskiverne, og lad dem stå i mindst 1 døgn. De kan også sagtens stå i flere måneder


Vegansk karrycreme

1. Kikærtevand fra dåse kan bruges som det er
2. Hvis du selv koger kikærter, så skal vandet koges ned til det halve, efter kikærterne er taget op
3. Blend kikærtevandet sammen med olie, eddike, dijon sennep, salt, karry og paprika
4. Det er bedst med en stavblender, hvor alt kommes i en cylinderformet skål og blendes på en gang


Serveringsforslag: Vendes med en vegansk karrymayo, løg, drueagurker, dild og æbler. Smager skønt og er et godt alternativ til dem, som ikke spiser sild