Rødbedemarmelade

Billede 1_Gemmes_rødbedemarmelade.jpg

Opskriften er beregnet til 8 portioner, tilberedningstid 120 min.

Ingredienser:

500 gr. Rødbeder, skrællet og skåret i små tern
500 gr. Syltesukker (sukker med pektin)
10 stk. Kardemommefrø
1 stk. Kanelstang
1 tsk. Stødt ingefær
1 stk. Økologisk citron
2 dl. Hindbæreddike
1 dl. Rødvinsglace

Fremgangsmåde:

1. Bland rødbeder, kardemommefrø, kanel og ingefær i en gryde
2. Dæk med vand, kog det op, og lad det simrer, indtil rødbederne er møre
3. Sigt rødbederne og fjern kardemommefrø og kanelstang
4. Hæld rødbederne tilbage i gryden
5. Skræl citronen, og snit skallen fint
6. Skær citronkødet frit for hinder og skær kødet i små stykker
7. Tilsæt citronskal, citronkød, hindbæreddike, rødvinsglace og sukker i gryden med rødbederne
8. Kog det op, og lad det simre, til det tykner
9. Hæld på skoldede glas, køl det ned, og stil på køl
10. Server for eksempel som tilbehør til god ost