Palmiers med kanel

Opskriften er beregnet til 4 portioner, tillberedningstid 50 min.

Ingredienser:

  • 500 g. mat butterdej (rester af butterdej, der er trykket sammen og derfor har lav hæveevne))
  • 200 g. flormelis
  • 50 g. stødt kanel

 

Fremgangsmåde:

  1. Forvarm ovnen til 220°C
  2. Bland flormelis og kanel sammen på et bord og fordel det i et jævnt lag
  3. Rul butterdejen ud som en kvadrat - den skal rulles tyndt ud, ca. 3-4 mm.
  4. Sørg for der hele tiden er flormelis/kanel under dejen, så det ikke klistrer fast
  5. Fold siderne af dejen halvvejs ind mod midten
  6. Fold dem en gang mere så de to folder mødes præcis på midten
  7. Fold derefter den ene halvdel ovenpå den anden
  8. Skær dejen i skiver á ca. 1 cm og læg dem med snitfladen opad
  9. Fordeles på en bageplade med bagepapir
  10. Bages i ca. 6 min. til de er karamelliserede i bunden
  11. Herefter vendes de forsigtigt med en palet og bages i yderligere 3-5 min.
  12. Tages ud og afkøles på en bagerist