Rillette af griseskank
Opskriften er beregnet til 4 portioner, tillberedningstid 12 timer
Ingredienser:
2 kg Griseskank med ben
3 dl God øl
50 g Brun farin
15 g Frisk estragon eller timian
20 g Salt
10 g Peber
3 dl Vand
Fremgangsmåde:
1. Brun svinskanken af i en stegeso, som kan tåle at komme i ovnen
2. Tilsæt øl, brun farin, estragon, salt, peber og vand, og lad det koge op
3. Kom låg på, og sæt stegesoen i ovnen ved 90 grader natten over/12 timer
4. Sigt lagen fra i en skål, og lad det køle ned
5. Pluk kødet fra, og kom det i et skoldet weck glas eller porcelænsfad med låg
6. Tag fedtet fra den nedkølede fond, og smelt det ud over riletten
7. Nu kan rilletten holde sig i flere uger, eller man kan spise den med det samme
8. Smager skønt med surt, sennep og rugbrød