Pakoras af grøntsagsrester
Opskriften er beregnet til 4 portioner, tilberedningstid 50 min.
Ingredienser:
- 250 g. Grøntsagsrester, fx broccolistokke, vaskede skræller fra rodfrugter o. Lign.
- 1 stk. Løg, finthakket
- 75 g. Frisk ingefær, finthakket
- 2 stk. Økologiske citroner, saft og fintrevet skal
- 5 g. Havsalt
- 3 g. Tørrede chiliflager
- 5 g. Spidskommen
- 10 g. Garam masala
- 5 g. Gurkemeje
- 100 g. Grahamsmel
- 30 g. Friske korianderblade, grofthakkede
- Solsikkeolie til stegning
Fremgangsmåde:
- Blend eller hak grøntsagsresterne
- Bland dem med det finthakkede løg i en stor skål
- Tilsæt citron skal og saft, ingefær, salt og øvrige tørre krydderier
- Vend det grundigt sammen
- Sigt grahamsmel over og lad det stå i 15 minutter, før du rører det godt rundt igen
- Varm olien op i en høj tykbundet gryde, der skal ca. være 8-10 cm olie i gryden
- Olien skal varmes op til 170-180°C
- Brug en spiseske til at portionerne massen, og sænk dem forsigtigt ned i den varme olie
- Lad dem stege i 2-3 minutter, vend dem og steg dem yderligere i 2-3 minutter
- Tages forsigtigt op og ligges på fedtsugende papir
- Drys de hakkede korianderblade hen over dem ved servering
- Server evt. en frisk creme fraiche dressing til