Pakoras af grøntsagsrester

Nærbillede af sprøde løgringe serveret på en restaurant.

Opskriften er beregnet til 4 portioner, tilberedningstid 50 min.

Ingredienser:

  • 250 g. Grøntsagsrester, fx broccolistokke, vaskede skræller fra rodfrugter o. Lign.
  • 1 stk. Løg, finthakket
  • 75 g. Frisk ingefær, finthakket
  • 2 stk. Økologiske citroner, saft og fintrevet skal
  • 5 g. Havsalt
  • 3 g. Tørrede chiliflager
  • 5 g. Spidskommen
  • 10 g. Garam masala
  • 5 g. Gurkemeje
  • 100 g. Grahamsmel
  • 30 g. Friske korianderblade, grofthakkede
  • Solsikkeolie til stegning

 

Fremgangsmåde:

  1. Blend eller hak grøntsagsresterne
  2. Bland dem med det finthakkede løg i en stor skål
  3. Tilsæt citron skal og saft, ingefær, salt og øvrige tørre krydderier
  4. Vend det grundigt sammen
  5. Sigt grahamsmel over og lad det stå i 15 minutter, før du rører det godt rundt igen
  6. Varm olien op i en høj tykbundet gryde, der skal ca. være 8-10 cm olie i gryden
  7. Olien skal varmes op til 170-180°C
  8. Brug en spiseske til at portionerne massen, og sænk dem forsigtigt ned i den varme olie
  9. Lad dem stege i 2-3 minutter, vend dem og steg dem yderligere i 2-3 minutter
  10. Tages forsigtigt op og ligges på fedtsugende papir
  11. Drys de hakkede korianderblade hen over dem ved servering
  12. Server evt. en frisk creme fraiche dressing til