Pære-gulerodschutney

Glas med hakkede grøntsager

Opskriften er beregnet til 8 portioner, tilberedningstid 60 min.

Ingredienser:

500 gr. Gulerødder, skyllede og skåret i små tern
500 gr. Pærer, skyllede og skåret i tern (uden kernehus)
6 stk. Skalotteløg, pillede og finthakkede
2 stk. Rød chili, skåret i skiver
45 gr. Ingefær, skyllet og skåret i små tern
5 dl. Eddike
500 gr. Rørsukker
3 gr. Sennepsfrø
6 stk. Stjerneanis

Fremgangsmåde:

1. Kog eddiken op med sukkeret
2. Tilsæt gulerødder, pærer og de øvrige ingredienser
3. Lad det simre i cirka 10-12 minutter
4. Sigt herefter chutneyen, og kog lagen ind til en let gylden sirup
5. Hæld den indkogte sirup over chutneyen, og vend det hele sammen
6. Opbevar på køl
7. Chutney egner sig godt som tilbehør til for eksempel ost eller retter med gris