Juli

Bønnecassoulet

Opskriften er beregnet til 4 portioner, tilberedningstid 120 min.

Ingredienser:

  • 0.5 l Kyllingesky
  • 200 g Grønne bønner, snittede
  • 200 g Hestebønner, pillede
  • 200 g Kogte pintobønner eller andre lyse bønner
  • 1 stk Løg, groft hakket
  • 100 g Gulerødder, grofthakkede
  • 50 g Selleri, hakket
  • 100 ml Rødvin
  • 2 tsk Frisk timian, hakket
  • 6 stk Fed hvidløg, grofthakket
  • 1 tsk Frisk rosmarin, hakket
  • 200 g Tyndtskåret grønkål (valgfrit)
  • 2 spsk Balsamicoeddike
  • 200 g Hakkede tomater (helst overmodnede friske tomater)
  • Havsalt og friskkværnet sort peber

Fremgangsmåde:

1. Steg grøntsagerne langsomt på en pande i smør
2. Rør pintobønner, tomater, bouillon og rødvin i stegte grøntsager
3. Lad det hele simre langsomt i ca. 40 min, eller indtil alt er mørt
4. Rør grønkål (valgfrit), hestebønner og grønne bønner i blandingen i 10 minutter
5. Rør eddiken i inden servering og smag til med havsalt og peber
6. Drys med frisk timian eller rosmarin. Pynt eventuelt med friske urter