Bønnecassoulet
Opskriften er beregnet til 4 portioner, tilberedningstid 120 min.
Ingredienser:
- 0.5 l Kyllingesky
- 200 g Grønne bønner, snittede
- 200 g Hestebønner, pillede
- 200 g Kogte pintobønner eller andre lyse bønner
- 1 stk Løg, groft hakket
- 100 g Gulerødder, grofthakkede
- 50 g Selleri, hakket
- 100 ml Rødvin
- 2 tsk Frisk timian, hakket
- 6 stk Fed hvidløg, grofthakket
- 1 tsk Frisk rosmarin, hakket
- 200 g Tyndtskåret grønkål (valgfrit)
- 2 spsk Balsamicoeddike
- 200 g Hakkede tomater (helst overmodnede friske tomater)
- Havsalt og friskkværnet sort peber
Fremgangsmåde:
1. Steg grøntsagerne langsomt på en pande i smør
2. Rør pintobønner, tomater, bouillon og rødvin i stegte grøntsager
3. Lad det hele simre langsomt i ca. 40 min, eller indtil alt er mørt
4. Rør grønkål (valgfrit), hestebønner og grønne bønner i blandingen i 10 minutter
5. Rør eddiken i inden servering og smag til med havsalt og peber
6. Drys med frisk timian eller rosmarin. Pynt eventuelt med friske urter