Frugtlæder med æble og pære

 

Opskriften er beregnet til 4 portioner, tilberedningstid 30 min.

Ingredienser:

500 g. Friske skovsvampe efter eget valg
3 dl. Æbleeddike
3 dl. Vand
3 stk. Laurbærblade
1 spsk. Blandede peberkorn, sennepsfrø og tørret chili
8 spsk. Honning eller rørsukker

 

Fremgangsmåde:

1. Hæld æbleeddike, vand og krydderier i en gryde
2. Bring det langsomt i kog, så smagen fra krydderierne kan trænge ud
3. Rens i mellemtiden svampene grundigt, og skær dem i mundrette stykker
4. Læg svampene i gryden, og lad dem simre med i ca. 8 minutter
5. Skyl dit sylteglas med kogende vand, og hæld svampene og kogelagen heri
6. Sæt låg på, og opbevar det på køl

 

Kirsebær
4. Smør porcelænskåle med smør, og dæk bunden med crumble.
5. Anret kirsebær ovenpå laget af crumble, og drys derefter med crumble oven på bærrene.
6. Bag dem i forvarmet varmluftsovn på 185 grader i ca. 30 min.
7. Server med din yndlingsis.