Hybenmarmelade
Opskriften er beregnet til 4 portioner, tilberedningstid 120 min.
Ingredienser:
200 g Hyben, renset. De kan også koges hele og hældes gennem en grov si. Da skal der beregnes cirka dobbelt så mange
1,5 dl Vand
1 stk Citron eller lime, saften heraf
1 tsk Vaniljepulver eller sukker
100 g Sukker
Fremgangsmåde:
1. Rens hyben ved at fjerne stik og blomst. Halver og fjern kernerne
2. Skyl i koldt vand
3. Kom hyben, citron- eller limesaft og vand i gryden, og bring det i kog
4. Lad det koge/simre i cirka 25-30 minutter under låg til hyben er mør
5. Blend marmeladen med en stavblenderm, når det er afkølet lidt
6. Bring det i kog igen, og tilsæt sukker og vanilje
7. Lad det simre i cirka 5-10 minutter, indtil det tykner. Ønsker du en tykkere marmelade, kan du tilsætte lidt geleringspulver
8. Skold glasset, og hæld marmeladen på
9. Marmeladen kan holde sig nogle måneder på glas i køleskabet