Klassisk rabarbergrød
 
Opskriften er beregnet til 4 portioner, tilberedningstid 60 min.
Ingredienser:
800 g Rabarber 
1 dl Vand 
200 g Sukker 
2 stk Stjerneanis 
2 stk Grønne kardemommekapsler 
1 stk Vaniljestang 
2 spsk Kartoffelmel 
0,5 dl Vand
Fremgangsmåde:
1. Skær rabarber i skiver på ca 1 cm 
2. Flæk vaniljestangen på tværs, skrab vaniljekornene ud, og bland kornene med sukkeret 
3. Kom rabarber, vand, sukker, stjerneanis og kardemommekapsler samt stangen fra vaniljen i en gryde 
4. Lad det koge op, og lad det derefter simre i cirke 20 minutter 
5. Tag anis, kardemomme samt vaniljestangen op af grøden 
6. Bland kartoffelmel og 0,5 dl vand sammen, og kom det i den varme grød i en tynd stråle under omrøring 
7. Grøden skal ikke blive for tyk, da den tykner imens den køler 
8. Kom grøden i en skål, og drys med lidt mere sukker, og lad den køle ned 
9. Grøden kan nydes med fløde, vaniljeis eller en god råcreme