Klassisk rabarbergrød

Hvid skål med rød rabarbergrød og en ske

Opskriften er beregnet til 4 portioner, tilberedningstid 60 min.

Ingredienser:

800 g Rabarber
1 dl Vand
200 g Sukker
2 stk Stjerneanis
2 stk Grønne kardemommekapsler
1 stk Vaniljestang
2 spsk Kartoffelmel
0,5 dl Vand

Fremgangsmåde:

1. Skær rabarber i skiver på ca 1 cm
2. Flæk vaniljestangen på tværs, skrab vaniljekornene ud, og bland kornene med sukkeret
3. Kom rabarber, vand, sukker, stjerneanis og kardemommekapsler samt stangen fra vaniljen i en gryde
4. Lad det koge op, og lad det derefter simre i cirke 20 minutter
5. Tag anis, kardemomme samt vaniljestangen op af grøden
6. Bland kartoffelmel og 0,5 dl vand sammen, og kom det i den varme grød i en tynd stråle under omrøring
7. Grøden skal ikke blive for tyk, da den tykner imens den køler
8. Kom grøden i en skål, og drys med lidt mere sukker, og lad den køle ned
9. Grøden kan nydes med fløde, vaniljeis eller en god råcreme