Semifreddo med brombær og hvid chokolade

Opskriften er beregnet til 4 portioner, tilberedningstid 120 min.

Ingredienser:

3 stk Pasteuriserede æggeblommer
75 g Rørsukker
3 stk Pasteuriserede æggehvider
4 dl Piskefløde
200 g Hvid chokolade
200 g Brombær

Fremgangsmåde:

1. Hak den hvide chokolade, og kom den i ovnen på cirka 175 grader i 10 minutter.

2. Når chokoladen er blevet lysebrun, så lad den køle, til den er blevet fast igen.

3. Imens chokoladen køler, kan de andre elementer gøres klar.
4. Pisk de pasteuriserede æggeblommer og sukkeret til en cremet æggesnaps.

5. Piske æggehviderne stive.
6. Pisk fløde til skum, men ikke for fast.
7. Hak chokoladen, og vend brombærene i lidt sukker.
8. Vend alle delene forsigtigt sammen, og kom semifreddoen i de skåle, den skal serveres i.

9. Stil dem i fryseren i 2 til 6 timer og server.
11. Dette er den bedste måde at lave is på uden at have en ismaskine, specielt hvis det skal gå hurtigt.
13. Semifreddoen skal ikke serveres helt gennemfrossen, tag den eventuelt ud før servering, så den kan nå at tø lidt.
14. Laves semifreddoen i portionsstørrelser, skal den kun være i fryseren omkring 2 timer.