Kold skvalderkålssuppe

Opskriften er beregnet til 4 portioner, tilberedningstid 120 min.

Ingredienser:

  • 300 g Skvalderkål (40 g til pynt)
  • 6 dl Grøntsagsboullion
  • 20 g Salt
  • 40 g Hvidløg
  • 2 dl Frisk olivenolie
  • 1 dl Æbleeddike
  • 10 g Peber
  • 80 g Mandelsplitter
  • 80 g Brødtern
  • 80 g God krydret salami

Fremgangsmåde:

1. Blancher skvalderkålet i kogende vand, og hæld hurtigt iskoldt vand over
2. Kom alle ingrediensser undtagen mandler, brødcroutoner og salami i en blender
3. Blend til en glat suppe


4 Rist mandler, brødcroutoner og salami til det får farve
5. Anret suppen i dybe tallerkner, og pynt med de ristede elementer
6. Top af med lidt olivenolie og lidt finthakket blancheret skvalderkål