Kold skvalderkålssuppe
Opskriften er beregnet til 4 portioner, tilberedningstid 120 min.
Ingredienser:
- 300 g Skvalderkål (40 g til pynt)
- 6 dl Grøntsagsboullion
- 20 g Salt
- 40 g Hvidløg
- 2 dl Frisk olivenolie
- 1 dl Æbleeddike
- 10 g Peber
- 80 g Mandelsplitter
- 80 g Brødtern
- 80 g God krydret salami
Fremgangsmåde:
1. Blancher skvalderkålet i kogende vand, og hæld hurtigt iskoldt vand over
2. Kom alle ingrediensser undtagen mandler, brødcroutoner og salami i en blender
3. Blend til en glat suppe
4 Rist mandler, brødcroutoner og salami til det får farve
5. Anret suppen i dybe tallerkner, og pynt med de ristede elementer
6. Top af med lidt olivenolie og lidt finthakket blancheret skvalderkål