Jordbærkoldskål
Opskriften er beregnet til 4 portioner, tilberedningstid 180 min.
Ingredienser:
Jordbærkoldskål
- 2 stk æggeblomme
- 3 spsk sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 l kærnemælk
- 0.5 l tykmælk
- 125 g jordbær
Marengs
- 3 stk æggehvider
- 85 g sukker
- 75 g flormelis
Brændt hvid chokolade
- 100 g hvid chokolade
Fremgangsmåde:
Jordbærkoldskål
1. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker til luftig æggesnaps
2. Pisk kærnemælk og tykmælk i
3. Blend de friske jordbær og pisk den blendede jordbærmasse i koldskålen
Marengs
1. Pisk hviderne stive og pisk derefter sukker og melis i til det danner en sej marengs
2. Bag ved 120 grader til de er tørre
Brændt hvid chokolade
1. Smelt hvid chokolade og smør det tyndt ud på en bagepapirsbelagt bageplade
2. Bag ved 175 grader til det er gyldendt
3. Anret med kammerjunker, mynteblade, marengs, jordbær og brændt hvid chokolade