Jordbærkoldskål

Hjemmelavet Jordbærkoldskål

 

Opskriften er beregnet til 4 portioner, tilberedningstid 180 min.

Ingredienser:

Jordbærkoldskål

  • 2 stk æggeblomme
  • 3 spsk sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 l kærnemælk
  • 0.5 l tykmælk
  • 125 g jordbær
         

    Marengs

  • 3 stk æggehvider
  • 85 g sukker
  • 75 g flormelis

Brændt hvid chokolade

  • 100 g hvid chokolade

 

Fremgangsmåde:

Jordbærkoldskål
1. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker til luftig æggesnaps
2. Pisk kærnemælk og tykmælk i
3. Blend de friske jordbær og pisk den blendede jordbærmasse i koldskålen

Marengs   
1. Pisk hviderne stive og pisk derefter sukker og melis i til det danner en sej marengs
2. Bag ved 120 grader til de er tørre

  
Brændt hvid chokolade
1. Smelt hvid chokolade og smør det tyndt ud på en bagepapirsbelagt bageplade
2. Bag ved 175 grader til det er gyldendt   
3. Anret med kammerjunker, mynteblade, marengs, jordbær og brændt hvid chokolade