Ramsløgsolie med brændt porre, forårsløg og rugbrødschips

Porre stænger med olie

Opskriften er beregnet til 4 portioner, tilberedningstid 60 min

Ingredienser:

  • 4 stk. Porrer
  • 4 stk. Forårsløg med top
  • 2 spsk. Olivenolie
  • 100 g. Ramsløg - skyllede og afdryppede
  • 2 dl. Koldpresset rapsolie

  • 4 tynde skriver rugbrød

  • Ramsløgsblade til anretning
  • 4 tsk. mayonnaise

Fremgangsmåde:

  1. Skær roden og den mørke del af porrene
  2. Del dem på langs, skyl dem grundigt og dup dem tørre
  3. Skær roden af forårsløgene, fjern det yderste blad, skyl dem og halver dem på langs
  4. Lad dem stege ved høj varme til de er gyldne/brændte
  5. Skru ned for varmen og lad det simre i 6-8 minutter
  6. Læg herefter porrer og forårsløg på et stykke bagepapir og i køleskab

Ramsløgsolie

  1. Blend ramsløg og rapsolie sammen
  2. Sigtes gennem en fin sigte
  3. Forvarm ovnen til 195°C almindelig ovn
  4. Læg de tynde skiver rugbrød på en rist og pensl dem med ramsløgsolie
  5. Drysses eventuelt med lidt groft havsalt
  6. Bages til de er sprøde - ca. 4-6 minutter