Ramsløgsolie med brændt porre, forårsløg og rugbrødschips
Opskriften er beregnet til 4 portioner, tilberedningstid 60 min
Ingredienser:
- 4 stk. Porrer
- 4 stk. Forårsløg med top
- 2 spsk. Olivenolie
- 100 g. Ramsløg - skyllede og afdryppede
- 2 dl. Koldpresset rapsolie
- 4 tynde skriver rugbrød
- Ramsløgsblade til anretning
- 4 tsk. mayonnaise
Fremgangsmåde:
- Skær roden og den mørke del af porrene
- Del dem på langs, skyl dem grundigt og dup dem tørre
- Skær roden af forårsløgene, fjern det yderste blad, skyl dem og halver dem på langs
- Lad dem stege ved høj varme til de er gyldne/brændte
- Skru ned for varmen og lad det simre i 6-8 minutter
- Læg herefter porrer og forårsløg på et stykke bagepapir og i køleskab
Ramsløgsolie
- Blend ramsløg og rapsolie sammen
- Sigtes gennem en fin sigte
- Forvarm ovnen til 195°C almindelig ovn
- Læg de tynde skiver rugbrød på en rist og pensl dem med ramsløgsolie
- Drysses eventuelt med lidt groft havsalt
- Bages til de er sprøde - ca. 4-6 minutter