Lam Korma

Opskriften er beregnet til 4 portioner, tilberedningstid 90 min.

Ingredienser:

100 g Hvidløg
100 g Rød chili
100 g Ingefær
200 g Løg
2 spsk Tomatpuré koncenteret
2 spsk Olie
200 g Lam i 2 x 2 cm tern
1 spsk Garam masala
2 Spsk Karry madras
1 tsk Gurkemeje
2 spsk Sukker
400 g Kokosmælk
1 dl Æbleeddike
150 g Kogte kartofler
150 g Blomkål i buketter
150 g Pastinakker

Fremgangsmåde:

1. Skær hvidløg, chili, ingefær og løg i tern
2. Steg ovenstående af i olie sammen med tomatpuré og lam
3. Tilsæt de tørre krydderier, og lad det stege med.
4. Tilsæt kokosmælk og æbleeddike
5. Lad saucen koge op, skru ned for varmen, og lad det simre i ca. 40 min
6. Skær de kogte kartofler samt pastinakkerne i store tern
7. Vend alle grøntsagerne i saucen, og lad det simre i yderligere ca. 20 minutter
8. Server retten rygende varm og gerne med lidt mynte og hakkede mandler på toppen