Confit af Lammeskank
Opskriften er beregnet til 4 portioner, tilberedningstid 300 min.
Ingredienser:
- 4 stk. lammeskank saltet natten over
- 1 l. rapsolie, nok til at dække Lammet
- 5 stk. kviste frisk rosmarin
- 1 spsk. salt
- 4 spsk. hvid quinoa
- 100 g. honning
Tilbehør
- 16 stk. små jordskokker
- 2 stk. skalotteløg
- 4 stk. palmekålsblade
- 1 bdt. purløg
- 200 ml. rapsolie
Fremgangsmåde:
Lammeskank
- gnid lammeskank godt med salt, og lad det stå til dagen efter i køleskabet
- vask lammeskank og tør den med papir
- kom lammeskank og rosmarin i en gryde og dæk den med olie i 3 timer eller indtil den er mør (du kan gøre det dagen i forvejen)
- tag rosmarin op og hak den, og bland derefter med honning
- glaser skanken i rosmarinhonning og drys med quinoa
- sæt den i forvarmet ovn (200 gr.) og steg indtil den er gylden
Tilbehør
- rens jordskokker og bag dem med salt ca. 20 min. ved 220 grader i en almindelig ovn
- skalotteløg pilles, skæres i halv på langs og grilles på en stegepande indtil de er møre
- palmekål renens og skæres i grove stykker
Purløgsolie
- olie varmes godt op og hældes over purløg, det hele flyttes til en blender og køres glat
- olien sigtes