Confit af Lammeskank

Opskriften er beregnet til 4 portioner, tilberedningstid 300 min.

 

Ingredienser:

  • 4 stk. lammeskank saltet natten over
  • 1 l. rapsolie, nok til at dække Lammet
  • 5 stk. kviste frisk rosmarin
  • 1 spsk. salt
  • 4 spsk. hvid quinoa
  • 100 g. honning

Tilbehør

  • 16 stk. små jordskokker
  • 2 stk. skalotteløg
  • 4 stk. palmekålsblade
  • 1 bdt. purløg
  • 200 ml. rapsolie

 

Fremgangsmåde:

Lammeskank

  1. gnid lammeskank godt med salt, og lad det stå til dagen efter i køleskabet
  2. vask lammeskank og tør den med papir
  3. kom lammeskank og rosmarin i en gryde og dæk den med olie i 3 timer eller indtil den er mør (du kan gøre det dagen i forvejen)
  4. tag rosmarin op og hak den, og bland derefter med honning
  5. glaser skanken i rosmarinhonning og drys med quinoa
  6. sæt den i forvarmet ovn (200 gr.) og steg indtil den er gylden

 

Tilbehør

  1. rens jordskokker og bag dem med salt ca. 20 min. ved 220 grader i en almindelig ovn
  2. skalotteløg pilles, skæres i halv på langs og grilles på en stegepande indtil de er møre
  3. palmekål renens og skæres i grove stykker

Purløgsolie

  1. olie varmes godt op og hældes over purløg, det hele flyttes til en blender og køres glat
  2. olien sigtes