Hot gulerodssuppe

Opskriften er beregnet til 4 portioner, tilberedningstid 60 min.

Ingredienser:

25 gr. Rapsolie
50 gr. Rød karry
500 gr. Gulerødder
300 gr. Bagekartofler
500 gr. Kokosmælk
50 gr. Palmesukker
0,5 dl. Frisk citronsaft
0,5 dl. Soyasauce
3 dl. Vand

Fremgangsmåde:

1. Kom olie og karry i en tykbundet gryde, og rist karryen godt af
2. Vask gulerødderne, og skær enderne af
3. Skær gulerødderne i 3-4 cm store stykker, og tilsæt dem i gryden
4. Rist dem til de også tager lidt farve
5. Vask kartoflerne grundigt, og skær dem i tern
6. Tilsæt kartofler og kokosmælk i gryden med gulerødder og karry
7. Kog det op, og lad det herefter simre i ca. 30 minutter, til grøntsagerne er møre
8. Blend herefter til en ensartet cremet konsistent. Tilsæt evt. vand for at tynde konsistensen lidt
9. Smag til med palmesukker, soyasauce og citronsaft, til du får den ønskede balance af salt/syre/sødme, som passer din smagsløg
10. Server suppen rygende varm og gerne med et lunt naan brød