Svampesuppe
Opskriften er beregnet til 4 portioner
Ingredienser:
- 500 g. champignon
- 2 stk. løg
- 3 stk. fede hvidløg
- 1 stk. porre
- 3 dl. Hvidvin
- 500 g. blandede svampe
- 1 dl. olivenolie
Fremgangsmåde:
- Pil løg og hvidløg og hak dem groft
- Tilsæt en spiseskefuld olivenolie i en mellemstor, gryde ved middel varme, steg forsigtigt indtil den er blød
- Tilsæt derefter hvidvinen og skru op for varmen
- Reducer vinen til det halve og tilsæt vandet og bring det i kog
- Vask og afdryp svampene godt, hak det rigtig fint i en foodprocessor og kom det i gryden
- Lad det simre i 30-40 min. og dræn igennem en fin sigte indtil bouillonen er siget igennem
- Børst svampene af sand eller jord, og trim derefter i ensartede størrelser
- I en stegepande ved høj varme steges svampene, i olivenolien. Tilsæt smørret efter et minut og skru ned for varmen til det halve
- Når svampene er flotte og gyldne i farven og bløde at røre ved, fjernes og dryppes godt af
- Fordel svampene jævnt mellem serveringsskålene varm bouillon op og del mellem skålene