Svampesuppe

 

Opskriften er beregnet til 4 portioner

Ingredienser:

  • 500 g. champignon
  • 2 stk. løg
  • 3 stk. fede hvidløg
  • 1 stk. porre
  • 3 dl. Hvidvin
  • 500 g. blandede svampe
  • 1 dl. olivenolie

Fremgangsmåde:

  1. Pil løg og hvidløg og hak dem groft
  2. Tilsæt en spiseskefuld olivenolie i en mellemstor, gryde ved middel varme, steg forsigtigt indtil den er blød
  3. Tilsæt derefter hvidvinen og skru op for varmen
  4. Reducer vinen til det halve og tilsæt vandet og bring det i kog
  5. Vask og afdryp svampene godt, hak det rigtig fint i en foodprocessor og kom det i gryden
  6. Lad det simre i 30-40 min. og dræn igennem en fin sigte indtil bouillonen er siget igennem
  7. Børst svampene af sand eller jord, og trim derefter i ensartede størrelser
  8. I en stegepande ved høj varme steges svampene, i olivenolien. Tilsæt smørret efter et minut og skru ned for varmen til det halve
  9. Når svampene er flotte og gyldne i farven og bløde at røre ved, fjernes og dryppes godt af
  10. Fordel svampene jævnt mellem serveringsskålene varm bouillon op og del mellem skålene