Falafel

Tallerken med fladbrød, falafel og snittede grøntsager

Opskriften er beregnet til 4 portioner, tillberedningstid 30 min. (Kikærterne skal være i blød i 12 timer).

Ingredienser:

400 gr Tørrede kikærter
2 stk Kartofler, skrællet, revet og presset fri for væske
2 håndfulde Persille
4 spsk Rasp
2 stk Løg, hakket
4 tsk Spidskommen
2 tsk Salt/peber
3 stk Æg
1 stk Chili frisk, hakket
1 spsk Citronsaft
1 l Olie til at fritere

Fremgangsmåde:

1. Udblød kikærterne i 12 timer i rigeligt vand
2. Dræn kikærterne, og skyl dem godt
3. Kom kikærter, løg, hvidløg, krydderier i en foodprocesser, og kør det til en ensartet fars. Tilsæt vand, hvis farsen er for fast
4. Tilsæt persille og citronsaft
5. Form falaflerne med en ske, og friter dem i den varme olie
6. Server de varme falafler med fladbrød og dressing