Cremet muslingesuppe med wasabi

Opskriften er beregnet til 4 portioner, tillberedningstid 30 min.

Ingredienser:

3 spsk Olie
2 stk Porre
50 g Ingefær
1 dl Æble eddike
1 spsk Wasabi pulver
5 dl Vand
2 dl Piskefløde
2 stk Gulerødder
1 Kg Blåmuslinger
4 spsk Hummerfond
1 tsk Salt
1 tsk Peber

Fremgangsmåde:

1. Varm olien op i en stor gryde
2. Tilsæt de snittede ingefær, porre og gulerødder
3. Tilsæt eddiken, og lad det koge ned til halv mængde
4. Vask og rens muslingerne, og sorter dem, som ikke lukker sig fra
5. Kom blåmuslingerne i gryden sammen med eddiken og grøntsagerne
6. Lad dem dampe med i ca. 4 minutter, til de har åbnet sig
7. Sigt grønt og muslinger fra, og sæt dem på køl
8. Lad væsken blive i gryden, og tilsæt vand og hummerfond
9. Lad væden koge op, og smag til med fløde, wasabi, salt og peber
10. Kom grønt og muslinger tilbage i suppen, og anret i dybe tallerkener