Butternutsquashsuppe med fuldkornscroutoner

Opskriften er beregnet til 4 portioner, 45 min.

Ingredienser:

1 stk Butternutsquash (kan ogå bruge hokaido eller græskar)
250 gr Gulerødder
1 stk Løg
2 fed Hvidløg
1 sjat Olie
1,5 dl Grønsagsbouillion
2 dåse Kokosmælk
1 stk Chili (efter smag)
Salt og peber
4 skiver Fuldkornsbrød
 

Fremgangsmåde:

1. Skær gulerødder, løg og butternutsquash i mindre stykker, og svits i en gryde
2. Tilsæt hakket hvidløg og chili
3. Sauter det hele i cirka 10 minutter ved svag varme
4. Tilsæt bouillion (eller vand), og kog ved svag varme i cirka 20 minutter, til det hele er mørt
5. Blend suppen med en stavblender, til den er glat og cremet
6. Tilsæt kokosmælk og kog igennem
7. Smag til med salt/peber
8. Skær fuldkornsbrødet i små tern, og vend dem med lidt olie og salt
9. Bag i ovnen, til de er gyldne og sprøde cirka 25 minutter ved 150 grader
10. Server til suppen