Kyllingebouillon med perleløg og kålpølse

Opskriften er beregnet til 4 portioner, 120 min.

 

Ingredienser:

  • 1 stk. stor kylling eller en lille suppehøne
  • 3 l. vand (nok til at dække kyllingen)
  • 2 stk. skrællede gulerødder, skåret i tykke skiver
  • 3 stk. stængler blegselleri, skåret i halvtykke skiver
  • 4 kviste frisk timian
  • 4 stk. kålpølser
  • 100 g. perlebyg, skyllet i koldt vand

Pistou

  • 2 fede hvidløg, pillede
  • lidt salt
  • 2 dl. Olivenolie eller koldpresset rapsolie
  • en anelse friskpresset citronsaft

 

Fremgangsmåde:

  1. Rens kyllingen og placer den i en gryde, hvor den dækkes med koldt vand
  2. Når vandet begynder at koges, fjernes skummet og varmen reduceres
  3. Simrer i en lille time, hvorefter kyllingen tages op i en bakke
  4. Sigt suppen over i en ren gryde
  5. Tilsæt grøntsager og perlebyg og kog indtil begge dele er møre og al dente
  6. I mellemtiden tages kødet fra den kogte kylling og skæres i passende størrelse
  7. Kålpølserne steges og skæres ud i passende størrelser

 

  1. Pistou - alle ingredienser blendes til en glat pasta og tilsættes suppen lige inden servering
  2. Anretning - fordel kyllingekød, de stegte kølpølser i dybe tallerkener eller skåle
  3. Hæld den varme suppe over og nyd med et stykke groft brød til