Kyllingebouillon med perleløg og kålpølse
Opskriften er beregnet til 4 portioner, 120 min.
Ingredienser:
- 1 stk. stor kylling eller en lille suppehøne
- 3 l. vand (nok til at dække kyllingen)
- 2 stk. skrællede gulerødder, skåret i tykke skiver
- 3 stk. stængler blegselleri, skåret i halvtykke skiver
- 4 kviste frisk timian
- 4 stk. kålpølser
- 100 g. perlebyg, skyllet i koldt vand
Pistou
- 2 fede hvidløg, pillede
- lidt salt
- 2 dl. Olivenolie eller koldpresset rapsolie
- en anelse friskpresset citronsaft
Fremgangsmåde:
- Rens kyllingen og placer den i en gryde, hvor den dækkes med koldt vand
- Når vandet begynder at koges, fjernes skummet og varmen reduceres
- Simrer i en lille time, hvorefter kyllingen tages op i en bakke
- Sigt suppen over i en ren gryde
- Tilsæt grøntsager og perlebyg og kog indtil begge dele er møre og al dente
- I mellemtiden tages kødet fra den kogte kylling og skæres i passende størrelse
- Kålpølserne steges og skæres ud i passende størrelser
- Pistou - alle ingredienser blendes til en glat pasta og tilsættes suppen lige inden servering
- Anretning - fordel kyllingekød, de stegte kølpølser i dybe tallerkener eller skåle
- Hæld den varme suppe over og nyd med et stykke groft brød til