Must try chai latte spice base

Opskriften er beregnet til 4 portioner, 30 min.

Ingredienser:

Til 1 liter chai spice base:
15 gr. Frisk ingefær skåret i tynde skiver
14 gr. Fennikelfrø
3 gr. Kardemommekapsler
10 gr. Stødt kanel
3 gr. Hele peberkorn
20 gr. Earl grey te af god kvalitet
1 l Sødmælk

Fremgangsmåde:

1. Bland alle ingredienserne i en gryde
2. Varm blandingen op uden, at den koger
3. Lad det simre ved svag varme under låg i 8-10 minutter
4. Hælde i en beholder, og stil på køl i 12 timer
5. Sigt det først gennem en sigte og derefter gennem et kaffefilter
6. Varm chai teen op ved servering, og smag evt. til med lidt rørsukker
7. Chai teen kan nydes med eller uden flødeskum
8. Tip: Hvis du erstatter sødmælken med piskefløde, kan du bruge det til en chai creme til desserter for eksempel til en trifli