Brændt blomkål med chili/tomat pesto
Opskriften er beregnet til 4 portioner, tilberedningstid 90 min.
Ingredienser:
1 stk Stort blomkål 
50 g Soltørret tomat i olie 
10 g Ristede solsikkekerner 
2 dl Olie, gerne fra tomaterne 
1 fed Hvidløg 
2 stk Rød chili 
2 Spsk Citronsaft
Fremgangsmåde:
1. Tag det yderste af bladene af, så der kun er de spæde blade tilbage på blomkålet 
2. Skyl kålet grundigt 
3. Kom det hele blomkål i et ildfast fad 
4. Blend soltørret tomat, solsikkekerner, hvidløg, chili uden kerner og citronsaft til en ensartet pasta 
5. Kom 1/4 af pastaen ud over blomkålet og bag det i cirka 30 minutter ved 175 grader 
6. Hæld nu 1/4 mere ud over kålet, og sæt det tilbage i ovnen i 30 minutter 
7. Gentag processen 2 gange mere. Herefter er blomkålet klar til servering 
8. Anret kålet i dyb skål og hæld væden over kålet
9. Er velegnet til en let forret eventuelt med ristet rugbrød og rygeostcreme