Boeuf Bourguignon
Opskriften er beregnet til 4 portioner, tilberedningstid 60 min.
Ingredienser:
650 g Oksekæber i tern på 5 cm
4 stk Mellem løg skåret i 6 dele
250 g Champignon skåret i 4 dele
350 ml Oksebouillon
350 ml Rødvin
3 stk Laurbærblade
3 fed Hvidløg
15 g Timian, frisk
1 spsk Tomatkoncentrat
2 spsk Hvedemel
Salt og peber
Lidt smør
Trykkoger
Fremgangsmåde:
1. Steg kødet på panden, til det har fået en dejlig brun farve. Det er det, der giver smag.
2. Hæld vin og bouillon over kødet og lade det simre 5 minutter, mens du rør i panden. Det hedder deglasering
3. Prop kødet og væden ned i trykkoger. Tilføj skåret timian, laurbærblade, lidt salt og lidt peber og hvidløg
4. Hvis ikke kødet er dækket med væske i minimum 2/3 del, så tilføj mere vand
5. Kog det hele i trykkogeren i 30 min. eller indtil det er mørt.
6. Imens det koger, skal du stege løg gyldent i smør og derefter champignoner
7. Efter 30 min. burde kødet være dejlig blødt. Sluk for kogepladen. Tag kødet op med en hulske og sæt til side
8. Smag saucen til med tomatkoncentrat
9. Saucen burde have fedt på toppen. Stryg mel forsigtigt på fedtoverfladen, og lad fedtet suge melet. Rør det hele godt sammen med et piskeris, når næsten alt mel er forsvundet i fedtet
10. Kog det op, og lad det simre i ca. 15 min. med omrøring. Smag saucen til med salt og peber
11. Bland nu champignon og løg i saucen og derefter kød
12. Nu må du nyde din klassiske franske ret. Vi anbefaler at servere det med mos lavet af kartofler og gulerødder