Ramen suppe med æg, palmekål og bryst af øko. gris

Opskriften er beregnet til 4 portioner, tilberedningstid 25 min

Ingredienser:

  • 500 g. Økologisk grisebryst
  • 4 spsk. Hoisin sauce
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 1 spsk. Revet ingefær
  • 1 spsk. Brun farin
  • 1 spsk. Chilisauce

Ramen suppe

  • 1,6 l. Kraftig grisefond
  • 4 spsk. Hvid miso
  • 4 spsk. Sojasauce med lavt saltindhold
  • 2 spsk. Fiskesauce

Fyld

  • 4 stk. Smilende æg
  • 8 tsk. Blade af palmekål
  • 300 g. Æggenudler
  • 160 g. bøgehatte
  • 4 stilke frisk koriander

 

Fremgangsmåde:

  1. Dæk grisebrystet med koldt vand i en gryde og placer den på komfuret
  2. Lad det simre i ca. 1,5 time
  3. Kog Hoisin, hvidløg, ingefær, brun farin og chilisauce op
  4. Hæld det i en passende beholder og læg det kogte grisebryst ovenpå
  5. Læg bagepapir og noget tungt ovenpå, så det står under pres
  6. Stilles på køl til dagen efter
  7. Ramen suppen - kog det hele op og lad det simre i 20 minutter
  8. Fyld - kog æggene i 7 min og køl dem straks i koldt vand
  9. Palmekålsbladene skylles, afdryppes og steget let i en anelse olie
  10. De skal bevare sprødheden og den mørkegrønne farve
  11. Bøgehattene steget hårdt og krydres med salt og peber
  12. Nudlerne koges efter anvisning på pakken
  13. Færdiggørelse og anretning - Steg grisebrystet i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter
  14. Når sværen er sprød tages grisebrystet ud
  15. Fordel Ramen suppen i skåle eller dybe tallerkner, tilsæt nudler og palmekål
  16. Skær grisebrystet i tynde skiver og læg dem ovenpå
  17. Pynt med halve smilende æg og friske blade af koriander