Cremet kålrabisuppe

Opskriften er beregnet til 4 portioner, tilberedningstid 90 min.

Ingredienser:

1 Stk. skalotteløg skåret i små tern
2 fed hvidløg, finthakkede
40 gr. smør
1 stk. kålrabi
1 stor bagekartoffel
1 l hønse- eller grøntsagsbouillon
½ dl frisk citronsaft
3 dl. piskefløde
salt og friskkværnet sort peber
80 gr. røget panchetta
Lidt frisk karse

 

Fremgangsmåde:

1. Løg og hvidløg sauteres i smørret
2. Kålrabi og kartoffel skrælles og skæres i grove tern
3. Tilsættes i gryden med løg og hvidløg
4. Hæld bouillon over og lad det simre til kålrabi og kartoffel er blevet bløde og kan moses
5. Blend suppen til den er glat og fløjsblød
6. Hæld suppen tilb age i en gryde og tilsæt piskefløden
7. Lad den herefter simre i ca. 10 minutter
8. Smages til med salt, peber og citronsaft
9. Panchettaen skæres i små tern og ristes på en tør pande
10. Ved servering hældes suppen i skåle og pyntes med den sprøde panchetta og frisk karse