Hyldebærsaft
Opskriften er beregnet til 4 portioner
Ingredienser:
- 30 g. hyldebær inkl. Stilke
- 6 g. æble uden kærnehus
- 2 l. vand
- 10 g. sukker
- 1 cl. citronsaft
Fremgangsmåde:
- Skyl hyldebærskærmene og klip de store grove stængler af langs hyldebærskærmene
- Kom hyldebær i en gryde sammen med æbler og vand. Kog langsomt op og lad det koge i 20 minutter
- Hæld i et dørslag sat over en stor skål. Kasser fyldet og filtrer saften en gang til i en ren sigte med et rent klæde i bunden, sat over en ren gryde
- Tilsæt sukker og citronsaft til den rene saft, og giv hyldebærsaften et opkog, så sukkeret opløses. Hvis du ønsker en saft der ikke er alt for sød så start med 2/3 del sukker og smag til med resten
- Hæld saften på rene skoldede flasker og luk dem med det samme
- Blandingsforhold af hyldebærsaft og vand er 1:1, eller efter smag.