Lun hyldebærsuppe

Kartoffelsuppe i skål med svampe og grøntsager, omringet af stenbrød på træunderlag.

Opskriften er beregnet til 4 portioner, tilberedningstid 90 min.

Ingredienser:

350 g. Jordskokker
300 g. Bagekartofler
2 stk. Løg
1 fed Hvidløg
3 spsk. Rapsolie
1 l. Grøntsagsbouillon eller hønsebouillon
2 dl. Piskefløde

25 g. Gær
2,5 dl. Vand
1 tsk. Fint salt
1/2 tsk. Sukker
350 g. Hvedemel
50 g. Maltmel

 

Fremgangsmåde:

1. Rens jordskokkerne, og skær dem i grove stykker
2. Skræl kartofler, og skær dem i grove tern
3. Pil løgene, og skær i grove stykker
4. Pil hvidløgsfeddet, og pres det
5. Sauter jordskokker, kartofler, løg og hvidløg i olien i ca. 5-8 minutter
6. Tilsæt derefter bouillonen, kog den op, og lad det derefter simre, til alt er mørt
7. Blend det hele, og hæld suppen tilbage i gryden. Tilsæt fløden
8. Kog suppen op, og smag den til

Maltsnobrød:
9. Ælt alle ingredienserne godt sammen i en røremaskine
10. Lad dejen hvile på køl i min. 1 time, hvorefter den er klar til brug
11. Vikl dejen om pinde, og bag over bål - brug gerne æblegrene hertil