Lun hyldebærsuppe

Efterårets kolde dage skal nydes i fulde drag. Byd efterårets modne røde bær indendøre og lav en lækker og smagsfuld hyldebærsuppe


Opskriften er beregnet til 4 personer

Ingredienser:

  • 15 dl. vand
  • 1 kg. friske hyldebær
  • 2 hele madæbler
  • 1 stk. kanelstang 
  • 2 stk. hele nelliker
  • 1 citron (skallen)
  • 100 g. økologisk rørsukker
  • 2 spsk. jævning

Fremgangsmåde:

     1. Bærklaserne skylles. De groveste stilke klippes bort og æblerne skæres i
         både

     2. Bær, æblebåde, vand og krydderier koges ved lav varme under låg
         20 minutter

     3. Saften sies fra, koges op og sødes efter smag

     4. Lad suppen koge 3-5 minutter og fjern evt. skum indtil suppen er fin lind

     5. Jævningen røres ud i 1 dl koldt vand og hældes i suppen under omrøring
       
     6. Giv suppen et opkog og server

     Tips!
     Serveres med knuste tvebakker, ristede havregryn eller
     franskbrødsterninger, æblebåde eller melboller kogt med i suppen
     3-5 minutter