Lækre madopskrifter med efterårets råvarer
Find inspiration i nogle af vores opskrifter med efterårets råvarer nedenfor.
Ristet brød med sauterede svampe, frisk peber, kapers og bredbladet persille
Antal: 2 personer
Tilberedningstid: ca. 30 minutter.
Det skal du bruge
- 4 skiver rugbrød eller focaccia brød
- 500 g årstidens friske svampe
- 5 stilke bredbladet persille
- 30 g kapers, grofthakket
- 1 dl koldpresset rapsolie
- 50 g smør
- 50 g salt
- Friskkværnet sort peber
Sådan gør du
Start med at riste brødet. Rens og skær svampene ud i lige store stykker. Varm efterfølgende en pande godt op under høj varme, og hæld halvdelen af rapsolien herpå. Hak persille og kapers groft. Sautér svampene i raspolien i 30 sekunder, hvorefter resten af rapsolien hældes over svampene. Når svampene er gyldenbrune tilsættes salt og smør, hvorefter svampene vendes godt indtil alt smør er smeltet.
Server svampene på brødet med friskhakket persille, kapers og friskkværnet sort peber. Velbekomme!
Bagt hokkaido græskar med røget bacon og Arla Unika Havgus
Antal: 2 personer
Tilberedningstid: 60 minutter
Det skal du bruge
- 800 g hokkaido græskar
- 2 stk fede hvidløg
- 200 g bacontern
- 60 g Arla Unika Havgus (brug gerne den 24 mdr. gamle, det giver en god nøddeagtig smag)
- 1 spsk ahorn sirup
- 4 spsk jomfruolie
- Salt og peber
Sådan gør du
Forvarm ovnen på 200°C. Halvèr græskarret, skrab kernerne ud og skær i både eller grove stykker. Læg stykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Pres derefter hvidløg udover og krydre med salt og peber. Hæld derefter sirup og olie udover. Vend græskar stykkerne godt rundt, og lad dem bage i ovnen i ca. 35 min. Se gerne til det jævnligt og vend evt. stykkerne ved behov. Varm en pande op og steg baconternene ved middel-høj varme, indtil de er gyldne og sprøde
Servér græskarret med bacontern og friskrevet ost på toppen. Velbekomme!
Marengs med pisket flødeskum, ristet havregryn, honning og knuste hindbær
Antal: 2 personer
Tilberedningstid: ca. 30 minutter
Det skal du bruge
- 50-60 g havregryn
- 40 g marengs (du kan med fordel købe marengs fuglereder og knuse mængden vil svare til to stk.)
- 250 g friske hindbær
- 500 ml piskefløde 38%
- 60 g honning
Sådan gør du
Pisk fløden til flødeskum, indtil skummet danner fine bløde toppe og stil på køl. Rist havregryn på en varm pande, indtil de er gyldenbrune, og lad dem efterfølgende køle af. Udvælg 4-5 stor flotte hindbær til at pynte med, og knus de restende hindbær med en gaffel. Tilsæt hindbær, honning, ¾ dl havregryn, ¾ dl marengs i den piskede flødeskum og vend meget forsigtigt, så luften ikke piskes ud af skummet.
Server i trifle-glas og pynt til sidst med de udvalgte hindbær og lidt ekstra honing. Velbekomme!