Lækre madopskrifter med sommerens råvarer

Find inspiration i nogle af vores opskrifter med sommerens råvarer nedenfor.

Hvide asparges med fjordrejer, brunet smør og syltet citron

Antal: 3-4 personer 
Tilberedningstid: 45 minutter (de syltede citroner bør laves nogle dage forinden)

Det skal du bruge

Rejer og asparges 

  • 12-16 stk hvide asparges afhængig af tykkelsen. De skal skrælles og det nederste stykke "knækkes" af.
  • 300 gr pillede fjordrejer
  • Smør

Syltet citron

  • 3 stk økologisk citroner
  • 3 tsk salt
  • 2 spsk citronsaft
  • 1/4 tsk gurkemeje
  • 200 gr flormelis
  • 1 tsk chilipulver

Sådan gør du

Syltet citroner (bør laves nogle dage i forvejen)
Dæk citroner med koldt vand i en gryde, og lad dem simre til skallen bliver blød. Tag citroner op af vandet og lad dem afkøle. Derefter skæres de i kvarte og lægges i en røreskål. Tilsæt salt, citronsaft og gurkemeje, og bland det godt sammen. Lad det trække i ca. 15 minutter. Tilsæt flormelis og chilipulver og bland det godt sammen. Hældes i et glas med låg.

Asparges
150 gr usaltet smør smeltes og bringes til kogepunktet i en lille gryde. Koges til der dannes en brun "skum" på toppen. Tages fra varmen, og nedkøles til stuetemperatur. Læg de hvide asparges i en gryde med kogende vand og lidt salt. Lad dem simre til de er al dente, tag dem op af vandet, og læg dem på et rent viskestykke. Varm en pande godt op og tilsæt halvdelen af det brunede smør. Fordel fjordrejerne på panden, og efter ca. 10 sekunder tilsættes 3-4 spsk af den syltede citron samt det resterende brunede smør.

Anret de hvide asparges på tallerkener og fordel fjordrejer, syltet citron samt brunet smør herpå. Velbekomme!

Citronfromage med marinerede jordbær og karamelliseret chokolade

Antal: 4 personer
Tilberedningstid: 45 minutter

Det skal du bruge

Citronfromage

  • 1 spsk gelatinepulver
  • 3 spsk koldt vand
  • 3 stk økologiske citroner - saften herfra
  • 1 tsk revet skal af økologsik citron
  • 3 stk økologiske æg (delt i blommer og hvider)
  • 75 gr sukker
  • 1 dl piskefløde

Marinerede jordbær

  • ca. 20 stk jordbær (afhængigt af størrelsen)
  • 1 stk vanillestang
  • 50 gr sukker
  • 10 blade citronverbena

Karamelliseret chokolade

  • 250 gr flødechokolade i god kvalitet

Sådan gør du

Citronformage
Bland geletinepulver og koldt vand sammen i en lille skål. Pisk æggeblommer og sukker med en elpisker, til en lys og fast konsistens er opnået. Stiftpisk æggehviderne i en separat skål. Derefter letpiskes fløden, ligeledes en separat skål. Smelt den udblødte gelatine over vandbad og tilsæt citronsaft og fintrevet citronskal. Bland det med de piskede æggeblommer under fortsat omrøring/piskning. Vend forsigtigt de piske æggehvider og den letpiske fløde heri, og "fold" det til en ensartet og glat masse. Fordel massen i 4 portionsglas eller skåle. Stilles på køl i min. 3-4 timer, dækket med film.

Marinerede jordbær
Skyl jordbærrene og fjerne stilken. Flæk vanillestangen på langs og skrab vanillemarven ud. Bland vanillemarven med sukkeret i en stor skål, og tilsæt citronverbenaen. Vend jordbærrene heri, og lad dem marinere i min. 1 time på køl. Derefter fjernes citronverbenebladene. 

Karamelliseret chokolade
Chokoladen grofthakkes og fordeles på en bageplade med bagepapir. Bages i en forvarmet ovn ved 175*C i 10-15 minutter til det er karamelliseret. Afkøles til stuetemperatur og hakkes til en mellemfin crumble.

Fordel de marinerede jordbær og den karamelliserede chokolade på den afkølede citronfromage. Velbekomme!

Grillet økologisk rib eye steak med Charmoula

Antal: 4 personer 
Tilberedningstid: 35 minutter 

Det skal du bruge

  • 4 stk rib eye steaks á 160 - 200 gr. pr. stk. (gerne dansk, økologisk oksekød)
  • Charmoula
  • 6 gr kommenfrø
  • 6 gr korianderfrø
  • 200 gr finthakket frisk koriander
  • 160 gr hakket bredbladet persille
  • 30 gr finthakket mynte
  • 3 fed hvidløg
  • 5 gr røget paprika
  • 2 gr knust rosenpeber
  • 1 hel økologisk citron (skal og saft heraf)
  • 1 dl olivenolie

Sådan gør du

Blend alle ingredienserne sammen. Smør de 4 steaks godt ind i Charmoula og lad dem marinere i 20 min. Grilles 2-3 minutter på hver side (eller som du selv foretrækker dem), og lad kødet trække i tilsvarende tid før servering. Kødet serveres med tilbehør efter behov. Velbekomme!