Knækbrød med brændenældepesto

 

Opskriften er beregnet til 4 portioner knækbrødet giver ca. 6-8 stykker pr. person, tilberedningstid 60 min.

 

Ingredienser:

 Knækbrød

  • 1,5 dl. hvedemel
  • 1 dl. hørfrø
  • 1 dl. sesamfrø
  • 1 dl. havregryn
  • 1 dk. Grahamsmel
  • 1 tsk. groft salt
  • 0,25 tsk. bagepulver
  • 1,25 dl. vand
  • 100 g. smeltet smør

Brændenældepesto

  • 75 g. brændenældeskud
  • 250 g. neutral rapsolie (gerne koldpresset)
  • 50 g. ristede mandler
  • 50 g. ravost
  • 8 g. hvidløg (ca. 1 fed)
  • 6 g. groft salt (gerne løvstikkesalt)

 

Fremgangsmåde:

Knækbrød

  1. Bland alle de tørre ingredienser i en skål
  2. Tilsæt vand og smør, og saml dejen, brug gerne hænderne
  3. Rul blandingen tyndt ud til en firkant (ca. 35 x 36 cm) mellem to stykker bagepapir. Fjern det øverste bagepapir, ret evt. kanterne lidt og skær fx med et pizzahjul 28 rektangler (a 5 x 9 cm)
  4. Skil knækbrødene ad og lad dem køle af på en bagerist - uden bagepapir

Pesto

  1. Høst ca. 75 g brændenælder (husk at bruge handsker)
  2. Hæld kogende vand over brændenælderne for at skolde bakterier væk
  3. Rist mandler til de er gyldne
  4. Blend alle ingredienser til en ensartet grøn masse
  5. Server eventuelt med grove knækbrød som en sund snack